Wie ik ben

Over Maaike

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute, ik ben meteen aan het werk gegaan en heb de eerste jaren met name als sportfysiotherapeute gewerkt.

In 2012 ben ik begonnen met de opleiding tot osteopaat, dit gaf mij de verdieping in mijn vak waar ik al zo lang naar op zoek was. Steeds meer puzzelstukjes vielen hierdoor op hun plaats en het is prachtig om te zien wat osteopathie kan betekenen, hoe het kan helpen om het lichaam weer in beweging te brengen.  Ondertussen heb ik enkel nog mijn scriptie te schrijven, aangezien ik daar voor mijn manier van werken geen meerwaarde in zie heb ik besloten om dit uit te stellen tot een moment dat ik daar wel interesse in voel. Wellicht nooit meer.

In 2014 heb ik de spannende stap genomen om volledig voor  mijn eigen praktijk te gaan, daar ben ik tot op de dag van vandaag erg blij mee. Ik hou van mijn werk en vooral van mijn manier van werken, het staat erg dicht bij me en ik doe het dan ook met veel passie en plezier.

In 2017 heb ik de praktijk uitgebreid met workshops, cursussen en trajecten voor zelf -bewustzijn en persoonlijke ont-wikkeling. Dit omdat ik steeds meer bevestigd werd over het feit dat fysieke klachten vaak ergens anders hun oorsprong hebben liggen.  Het latenher ont-dekken van ieders zelf-helende capaciteiten is het belangrijkste deel van mijn werk. Wil je meer lezen over deze uitbreiding? Klik dan hier.

 

Osteopathie
Door geboorte/bevalling, operaties, botbreuken, ongelukken, erfelijke belasting, maar ook ongezonde voeding, stress en de manier waarom iemand in het leven staat, kan de flexibiliteit van het lichaam afnemen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder goed in staat is om in balans te blijven of weer terug in balans te geraken, met fysieke en soms mentale klachten tot gevolg.
Fysiotherapie kijkt naar spieren, botten en gewrichten. Osteopathie kijkt ook nog naar organen, het hormonale systeem, het zenuwstelsel, het cranio-sacrale systeem, bindweefsel en niet te vergeten naar alle onderliggende relaties. Het kijkt een stuk dieper/verder dan fysiotherapie en kan dan ook op meerdere niveaus de flexibiliteit van het lichaam beinvloeden.

 

Hsp/energetisch werk
Ik ben, zoals het mooi genoemd wordt, een hoog sensitief persoon. Dit houdt voor mij in dat ik vaak in mijn eigen lichaam kan voelen waar een blokkade bij een ander zit. Het heeft wat jaren gekost, maar op dit moment zie ik dit als een grote kracht. Vooral bij de behandeling van baby’s en kinderen, die zich nog niet met woorden kunnen uiten, komt dit goed van pas.
Daarnaast weet ik als geen ander wat een uitdaging het kan zijn, om gevoelens en spanningen te begrijpen, toe te laten en los te laten. Worden deze spanningen niet los gelaten, dan kunnen er diverse ‘onbegrepen’ klachten ontstaan, waaronder:
-burnout klachten
-depressieve klachten
-boosheid en woede aanvallen
-intens verdriet
-spierreuma/fibromyalgie
-je anders voelen dan anderen
-hoofdpijnen
-darmklachten
-CVS-chronisch vermoeidheids syndroom
-eetstoornis
-ziektes
(-Daarnaast zijn veel kinderen met autisme hoog sensitief.)

Wanneer deze klachten spelen kan ik helpen om spanningen los te laten. Dit zorgt niet alleen tot vermindering van klachten, maar leert ook om gevoeligheid als een kracht te zien en niet als een last.
Waar osteopathie verder gaat dan de fysiotherapie, gaat deze manier van werken weer een stukje verder. Op dit vlak werk ik veelal energetisch.

Naar energetisch werken zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan. De belangrijkste conclusie is dat personen die kunnen voelen wat anderen voelen goed ontwikkelde insulaire cortexen hebben. Deze (hersen)cortexen worden gelinkt aan zelf-bewustzijn en gewaarwording van inwendige (0rganen) en uitwendige prikkels.

Goede wetenschappelijke neuro-fysiologische boeken over dit onderwerp zijn ‘The Emotional Life of Your Brain’ door Richard J. Davidson en ‘Liefde 2.0’ door Barbara L. Fredrickson.

Bach bloesems
Aansluitend aan de behandelingen op de bank, maak ik graag gebruik van Bach bloesems. Hun werking ondersteunt lichamelijke en mentale processen.

Systemisch werken
Soms zit iets zo vast, dat er bijna geen beweging in te krijgen is. Vaak is dit een teken dat er ook op andere gebieden, dan alleen het fysieke, blokkades plaatsvinden. Systemisch werken kan hierbij van grote meerwaarde zijn. Elke maand geef ik opstellingsdagen, waarbij fysieke klachten, persoonlijke vraagstukken of werksituaties kunnen worden opgesteld.

 

 

 

Online afspraak maken

Via het online reserveringssysteem kun je zelf een afspraak inplannen. Na goedkeuring van de reservering ontvang je een bevestiging.

 
Is er op korte termijn geen plaats en probeer je een afspraak te maken voor je baby? Neem dan even contact op, dan probeer ik jullie zo snel als mogelijk in te plannen.

 

-online agenda van Maaike